Nu uita, tu poti

 

Sunt parinti care isi dau nou-nascutul la inot din primele clipe de viata, pentru a-i dezvolta simturile de autoaparare si pentru a invata cel mai usor sa inoate.

Daca ai putea sa urmaresti aceasta „aruncare” a bebelusului in apa, ai putea sa vezi cu surprindere cum dupa cateva clipe de adaptare, nou-nascutul incepe sa dea din manute si picioruse si incepe sa inoate printr-un instinct de supravietuire incredibil de care este in stare sistemul de autoaparare al omului, cu care el este inzestrat de la nastere.

Un nou nascut ne invata ca avem puteri nebanuite, ca suntem luptatori si ca putem. Pe masura ce cresc, din diverse motive sau o proasta intelegere a parintilor despre modul de crestere al copilului, unii copii pot dezvolta sentimente de teama, de lipsa de incredere, sentimente ce slabesc puterea organismului uman, ii inoculeaza stare de frica, de neputinta si dintr-un luptator devine un invins.

Ce vreau sa iti spun este ca tu POTI. In mod sigur sunt lucruri pe care ai dori sa le faci si din teama sau din crezul tau ca „nu poti” nici macar nu te gandesti sa incerci sa vezi daca poti face ceea ce iti doresti. Am intalnit persoane care erau „victima” colaterala a inconstientei familiei lor. Prin modul lor de a actiona inhiba si anula vointa si puterea celui drag lor.

Nu o faceau cu buna stiinta. Nici macar ei nu realizau raul pe care-l facea modul lor de abordare sau de actionare. Ce vreau eu sa iti spun este faptul ca suntem programati sa putem face tot ce este omenesc posibil. Nu gandi ca altul poate si tu nu poti.

Este gresit, total gresit. Daca unul poate, atunci pot toti pentru ca suntem claditi la fel. Tu sau familia ta, in mod inconstient, sunt cei care iti taie aripile. TU trebuie sa te regasesti, sa ai acea sclipire de a iti da seama ce te trage in jos, unde este raul, sa il elimini si sa iti spui : POT.

Repeta-ti zi de zi acest lucru si vei vedea ca aripile incep sa iti creasca la loc. Ai vointa. Foloseste-o fara frica. Impuneti pasi mici si realizeaza lucruri de care nu credeai ca esti capabil.

Fiecare pas mic castigat va fi acel trofeu care iti va reda increderea deplina in fortele tale, te va face sa vezi lumea si lucrurile cu alti ochi, acei ochi care privesc acum de sus, ochi de invingator. Puterea este in mainele tale !

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *