Gaseste in tine curaj si forte sa spui NU

 

E plăcut să crezi că cea mai bună metodă pentru a-ţi atinge obiectivele în viaţă – sunt deprinderile şi cunoștințele acumulate. Uneori însă, renunțând la obiceiurile vechi care te sustrag, poţi atinge succesul mult mai rapid.

Iată lucrurile pe care trebuie să le elimini din viața ta, pentru ca aceasta să devină mai frumoasă și mai de succes. 

1. Încetează să inventezi scuze

Dacă ţi s-a întâmplat un lucru nereușit, nu încerca să dai vina pe angajați sau pe cei apropiați. Trebuie să înțelegi că doar tu eşti responsabil de ceea ce ţi se întâmplă în viaţă. Dacă vei inventa scuze, doar te vei minți, iar aceasta nu-ţi va face viaţa mai reușită.

2. Scapă de perfecționism

Perfecțiunea este imposibil de atins – e timp pierdut în zadar. Nimeni nu e perfect, însă orice persoană poate face pași mici, pentru a deveni mai bun.

3. Scapă de frică

Mulți oameni se subestimează. Ei tac atunci când ar dori să spună ceva. Niciodată nu-şi asumă riscuri, de frica că se va întâmpla ceva rău. Acest comportament, doar te încurcă să-ţi descoperi potențialul. Scapă de frică şi pășește cu încredere spre visurile tale.

4. Scapă de necesitatea de a controla totul

Nu vei putea controla totul. Aceasta nu te va ajuta să ai mai mult succes, ci îţi va aduce mai mult stres, te va întrista şi dezamăgi.

5. Schimbă-ţi părerea

Mulți oameni se țin toată viaţa de una şi aceeași opinie, fără să depună efort pentru a afla mai multe şi a-și schimba percepția. Încearcă să obţii cât mai multe cunoștințe şi experiențe, pentru că întotdeauna poţi deveni mai înțelept.

6. Evită oamenii toxici

Încearcă să comunici mai mult cu oamenii optimiști care te vor susține în drumul spre visurile tale. Aceasta îţi va da încredere şi vei scăpa de stres.

7. Nu te baza doar pe noroc

Desigur, norocul poate juca un rol foarte important în atingerea succesului, dar nu-l aștepta cu mâinile în sân.

8.Încetează să le spui tuturor “da” (când în realitate îţi doreşti să spui “nu”)

Dacă întotdeauna accepți totul, înseamnă că îţi pierzi timpul în zadar, făcând ceea ce de fapt nu-ţi dorești să faci. Găsește în tine curaj şi forțe să spui NU.

 

Sa aveti o zi frumoasa!

 

sursa

One thought on “Gaseste in tine curaj si forte sa spui NU

  • 25 mai 2017 at 10:14
    Permalink

    Personal nu cred în noroc. Afirmația, nu te baza doar pe noroc din punctul meu de vedere nu prea are logică. Pentru mine norocul este punctul de întâlnire unde se întâlnesc oportunitatea cu pregătirea sau cu cât învâț mai mult și pun în practică ceea ce am învățat cu atât am mai mult noroc.

    Îți dau un exemplu: Era odată un tânăr care dorea să ajungă bogat, dar nu știa cum. Încercase câteva lucruri, dar eșuaseră. Așa că începu să creadă că el nu este norocos în viață. Într-o zi auzise că există în orașul lui o fabrică de bani și că proprietarul acelei fabrici era milionar. Așa că se hotărâ să se ducă la milionar și să-l întrebe dacă este dispus să-l învețe cum să aibă noroc și să se îmbogățească și el.
    – Bună ziua domnule milionar, aș dori să vă rog să mă învățați și pe mine să am noroc ca dumneavoastră și să mă îmbogățesc.
    – Crezi că din cauză că nu ai avut noroc nu te-ai îmbogătit până acum, îl întrebă milionarul.
    – Afirmativ, răspunse tânărul. Milionarul se gândi, apoi scoase din portofel niște bani și îi dă-du tânărului.
    Du-te cu acești bani si cumpără un bilet de la loterie, apoi vi cu el aici să te învăț cum să devi milionar.
    Zis și făcut, tânărul nostru se grăbi să se ducă la loterie să cumpere biletul, dar pe drum începu să-și facă tot felul prejudecăți în mintea lui, m-am dus să mă învețe cum să fac bani și el mă trimite să-i cumpăr un bilet de loterie, dar poate, își zise el, este ceva important așa că trecuse peste. Ajuns înapoi, îi dă-du biletul milionarului și așteptă cu răbdare ce are de spus milionarul.
    – Tinere, după părerea ta care este probabilitatea ca acest bilet să fie câștigător.
    – Foarte mică, răspunse tânărul. Deci îți trebuie noroc.
    – Bun, răspunse milionarul. Și dacă tu ai câștiga fără bilet ce ar fi acela?
    – Este imposibil, cum să câștigi fără bilet.
    – Nu tinere, acela ar fi noroc. Vezi tu, dacă te uiți pe site-ul loteriei vei vedea că există o probabilitate foarte mică de câștig, deci a câștiga la loterie nu este noroc, ci o probalilitate matematică. E adevărat, este atât de mică încât ar fi mai riscant decât investițiile în imobiliare, de aceea eu nu-mi cheltui bani la loterie. Eu prefer să învâț incontinuu cum să fac bani și să investesc în dezvoltarea mea personală decât să cred în noroc. Dacă vrei să devi bogat cea mai bună cale este să înveți ce trebuie să faci pentru a deveni bogat, apoi să pui în practică ceea ce ai învățat și în felul acesta vei ajunge bogat. Să nu crezi că cei care au câștigat sume mari de bani au avut noroc, ei au învățat și aplicat lucruri pe care alți nu le știu și în felul acesta au ajuns bogați. Dacă până acum ai încercat multe și nu ai ajuns bogat înseamnă că nu ști lucrurile care eu și alți oameni bogați le-am aplicat ca să ajungem bogați. Dacă vei aștepta norocul în viață, îți recomand să te așezi în timp se stai ca să nu obosești. Cine așteaptă să aibă noroc, practic se sabotează singur pentru că defapt norocul nu există. Există doar învățare, multă muncă și multă transpirație. Deci ce ai de făcut este să înveți ce au făcut bogați să ajungă bogați și în felul acesta vei ajunge și tu bogat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *