Lasa-ti mintea sa curga

 

O sa ma intrebi acum: cum sa-mi las mintea sa curga? Simplu. I-a o pauza. Suntem programati sa muncim si este bine sa avem o ocupatie care sa ne aduca implinire si satisfactii.

Sa nu uitam ca omul si-a castigat dintotdeauna existenta muncind, numai ca munca si-o desfasura in natura. Acum majoritatea oamenilor muncesc in spatii inchise, departe de cadrul natural pentru care a fost creat. Climatul artificial in care traim il regasim in oboseala, nervozitatea si lipsa noastra de energie.

Sfatul meu este sa muncesti, dar apoi sa iei o pauza binemeritata in aer liber. Mergi intr-un parc, langa o oaza de verdeata, iesi in natura, ia o pauza. Asculta natura, pasarile, priveste cerul, florile, in cuvintele mele: lasa-ti mintea sa curga. Nu te mai gandi pentru cateva minute la nimic. Uita de probleme, de griji, de copii si servici, uita de sot/ie sau de iubit/a, goleste-ti mintea si umple-o cu energia vie a naturii, cu pacea si linistea ei.

Ai nevoie de asta. Energia si linistea ei iti va da puterea de a vedea lucrurile cu alti ochi, iti va da forta sa rezolvi lucruri pe care le credeai imposibile sau fara rezolvare. Corpul se revitalizeaza. Are nevoie de un STOP.

Da, o sa imi zici ca nu ai timp, ca esti intr-o vesnica ramanere in urma cu treburile zilnice si mie imi arde de pierdut timpul prin natura. Ok. Trage de tine pana nu mai poti, pana nu vei mai avea pic de energie, iar cand te vei uita in oglinda te vei intreba : cine ma priveste ?

Stiu ca nu ai timp sa faci zilnic asta, dar la cateva zile, o data pe saptamana ai grija de corpul, mintea si sufletul tau. Daca tu esti bine, tot acest bine se va revarsa asupra celor din jurul tau. De ce? Pentru ca ai forta, ai energie, ai buna dispozitie si atunci vei iubi altfel viata.

Iubeste-te si fa-ti un bine. Ia un respiro, incarca-ti bateriile si vei fi mai productiv, mai vesel, mai sanatos si mai iubit.

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *