Un petec de cer deasupra unui petec de rai

 

O zi frumoasa, un soare darnic, da e sambata dinaintea Pastelui. Iti spun sincer imi este greu sa stau in casa. Stiu ca maine va ploua, vom avea un Paste ploios urmat de zile friguroase.

As vrea sa bag natura in casa, sa ma intind pe covorul moale si verde crud al ierbii, sa privesc florile mari de liliac mov aprins, sa salut narcisele, lalelele, primulele, sa ascult la nesfarsit ciripitul si cantecul pasarilor.

E primavara, e cald, e viata. Cum poti sa nu iubesti natura cu verdele ei crud si albastrul cerului. Dumnezeu este un artist unic ce a creat realitatea si natura pentru a ni-le darui noua muritorilor, pentru a ne face fericiti .

Viata noastra este un tablou terestru, indiferent de anotimp. Primavara, vara, toamna, iarna suntem in mijlocul naturii, tabloul vietii daruit noua de Creator.

Cum fiecare viata ce vine pe lume este o minune, asa fiecare fir de iarba, floare…..este o noua viata, o minune plapanda ce creste cu forta, vigoare si hotarare. Traim inconjurati de viata in care Dumnezeu a pus grandoare, liniste, cantec, maretie, frumusete.

Ma gandesc ca am putea sa ne insusim aceste trairi, am putea copia de la natura o viata mai linistita si mai pura, forta si hotararea ei. Viata a fost simpla la inceput, omul complicand-o cu rautatea si nemultumirile care au pus stapanire pe el.

Iesi si uita-te la natura, priveste cum se schimba in bine de la zi la zi, cum plantele se dezvolta doar cu putin soare si putina apa. Nu e pretentioasa si e frumoasa, e vie, e verde crud de primavara si e albastru pur al unui cer senin plin de pace si intelegere.

Asta va doresc si eu de Sfintele Sarbatori: sa aveti pace in suflet, gand senin si impacat, sa va bucurati de liniste si pace, sa fiti fericiti.

Si nu uitati: frumusetea sufletului este iubirea!

Paste fericit!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *