Eul tau real sau karma TA

 

Fiecare fiinta este unica, dar dincolo de unicitatea fiintei suntem claditi dupa acelasi tipar: avem ratiune, sentimente, dorinte, emotii, tanjim dupa fericire….acea stare de pace interioara si bucuria visului implinit, atunci cand te simti liber, cand simti frumusetea vietii, cand crezi in existenta lui Dumnezeu si mai ales atunci cand il simti alaturi de tine pe cararea vietii.

Fericirea poate dura o clipa, o zi, sau poate deveni un mod de viata, cu hopuri si incercari, poate scadea sau creste in intensitate, dar odata traita stii ca exista si stii cum sa o regasesti.

Din pacate nu toti oamenii stiu unde sa caute fericirea, de cele mai multe ori cautarile lor ii duc pe cararile altora, pentru ca ei nu stiu ce vor, ce isi doresc si incearca sa traiasca o viata care nu este a lor. Atunci cand nu stii ce vrei cu adevarat, cand nu stii cine esti cu adevarat esti indreptatit sa fii nefericit si sa te intrebi: Cine sunt eu?

Pentru a gasi ceva, trebuie sa stii ce sa cauti, iar pentru a gasi fericirea ,trebuie sa stii cum arata chipul fericirii tale. Fiecare fiinta este unica, de aceea fericirea este unica si se pliaza pe sufletul si personalitatea fiecaruia in parte. Aici incepe adevarul din noi.

Lumea este o harta pe care fiecare dintre noi o vede si o intelege in felul lui unic de a gandi. Modul in care interactionam cu cei din jur depinde de modul in care intelegem semnificatia hartii din mintea noastra. Radacinile intelegerii ei pleaca din influentata transmisa de parinti, de persoanele pe  care le admiram si ni-le facem model in viata, de prieteni, de dusmani, de partenerul de viata, de mediul in care traim.

Toate acestea la un loc formeaza un context care influenteaza in mod direct sau indirect ” eul personal” –  personalitatea ta de baza, care sub aceste influente se estompeaza, se rataceste, uitand cine este EL, cel adevarat, fara influente.

Eul personal este programul cu care ne nastem, venim pe lume, este virgin si nemodelat, fara influente din afara. El este karma noastra si consta in nivelul de inteligenta, aptitudinile, talentele, caracterul cu care venim pe lume –  este personalitatea nostra innascuta.

Eul fals este ceea ce credem despre noi fara a avea o baza reala. Este lucrul pentru care nu avem aptitudini si ne indeparteaza de tel. Se manifesta fie aratandu-ne ca suntem incapabili de anumite lucruri, fie ne determina sa ne dorim talente si aptitudini pentru care in realitate nu au nici o legatura cu noi, pentru care nu avem chemare si talent.

Eul real esti chiar TU, cu calitatile si defectele tale, cu atitudinile si experientele tale. Eul real este cel care trebuie acceptat, trait, pentru ca venim cu el tocmai pentru a invata, a evolua si a experimenta.

Timpul este limitat, nu ti-l pierde traind viata altcuiva. Nu te lasa prins in teoriile altora. Nu lasa opiniile zgomotoase ale altora sa-ti acopere vocea interioara. Si cel mai important, ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Intr-un fel, cele doua stiu ce vrei sa devii. Toate celelalte sunt pe planul secund.” – Steve Jobs.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *