Nu poti schimba directia vantului, dar poti manevra panzele in asa fel incat sa ajungi la destinatie

 

Toți suntem interesați de destin. Vrem sa ne cunoaștem destinul și sa înțelegem ce este el. Destinul este format din legi nescrise, pe care nu le putem modifica. Suntem programați sa parcurgem un anumit traseu. In acest parcurs nu suntem liberi. Se spune ca suntem proprii noștri prizonieri.

Fiecare dintre noi pornim din punctul A ca sa ajungem în punctul B. Cum putem modifica acest parcurs, astfel încât el sa fie mai lung și fără evenimente nefericite?

Se spune ca suntem ceea ce gândim. Japonezii spun ca exista un fir roșu care pleacă de la inima, trece prin partea interioara a bratului și se termina în degetul mic. Acest fir este destinul nostru. Putem spune ca hazardul și coincidenta nu exista pentru ca destinul este programat și ce trebuie sa se întâmple se întâmplă.

Putem sa gândim pozitiv, sa facem lucruri bune, sa ne înconjuram de persoane pozitive. Nu putem face mereu ce vrem și cum vrem. Ne vedem în anumite împrejurări blocati in evenimente și întâmplări pe care nu le vrem, dar în același timp nu putem sa ne desprindem din ele. Episoadele acestea ne marchează viața cu consecinte pe termen lung, ne modeleaza, ne definește.

Cum spunea Emil Cioran „destinul înseamnă a lupta deasupra sau alături de viață, a-i face pasiune, razvratire si suferinta. O vorba veche spune: Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus”.

Atunci cand ne merge rau dam vina pe Destin. Avem un destin pe care-l putem influenta prin faptele si deciziile pe care le luam. Tot ce ni-se intampla in viata nu este intamplator. Totul are un sens si este o incercare. Nu detinem in totalitatea controlul vietii noastre, dar putem face alegeri. De aceste alegeri depinde directia pe care o dam destinului nostru.

Omul este un amalgam de contradictii. Avem momente in care credem ca suntem simple piese a unei lumi prea complicate si avem momente in care credem ca suntem centrul universului, suntem stapani pe viata nostra si nimic nu o poate influenta. Adevarul este undeva la mijloc. Suntem co-autori la propiile noastre vieti, dar e greu sa nu te intrebi pana unde ai tu controlul? Unde si cand intervine destinul?

Pana la urma viata este o incercare pe care fiecare o primeste si o experimenteaza in felul lui. Destin cu soare? Destin cu nori? Aici intervine omul, modul in care vede viata, caracterul, puterea si hotararea lui. Sunt oameni puternici si oameni slabi. Cei puternici vor face fata incercarilor, cei slabi vor fi invinsii sortii.

Eu personal cred ca destinul ne este scris, dar directia lui este influentata de multitudinea alegerilor pe care fiecare le facem la un moment dat in viata.

Destinul conduce jumătate din viața unui om. Pe cealaltă o conduce caracterul.” — Alfred de Vigny

Modul în care un om îşi acceptă destinul e mai important decît însuşi destinul său.” — Wilhelm von Humboldt

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *