Timpul asterne iubire

 

Ai putea spune cititorule ca timpul asterne o haina groasa, asprita si invechita numita obisnuinta, pe umerii impovarati de trecerea anilor a partenerilor de viata, asa, in general.

Obisnuinta poate lua locul iubirii, dar sa privim acest lucru cu ingaduinta. Fluturii din stomac dureaza o vreme. Apoi iubirea se impregneaza cu respect, se invaluie cu rabdare si isi venereaza omul drag. Vorbim acum despre intelepciunea iubirii.

Patina timpului deseneaza pe foaia destinului acceptari, iertari, bucurii, suisuri si coborasuri, un drum in doi strabatut in graba sau agale, drept sau intortocheat.

Unii au fost norocosi, altii s-au ratacit, s-au pierdut sau au suferit, dar cei care au pasit mai departe in oceanul intins al vietii cu speranta, au gasit implinirea alaturi de cel drag. Si ce este mai frumos decat o poveste scrisa cu pasi mici pentru a ramane in eternitatea universului semnele trecerii voastre pe aici.

Se poate intampla sa te trezesti intr-o dimineata in amurgul vietii, sa descoperi ca cel de langa tine este altcineva. Acela pe care il asteptai de mult sau un strain. Trairile in doi se aduna in povestile sufletului si incep cu „A fost odata „… depanand cate si mai cate, tolbe intregi de amintiri si patanii ce te fac sa retraiesti cu bucurie aducerile aminte.

Si cum ziceam, realizezi intr-o zi ca omul de langa tine s-a schimbat. Fiecare dupa noroc: in bine sau in rau. Este acel delivery al mintii care livreaza tabloul modificat al persoanei dragi, trezind in tine perceptii schimbate, placute sau neplacute. Imagineaza-ti ca stai la masa facand ceva si brusc realizezi ca cel/cea de langa tine e o versiune mai buna sau mai putin buna a celui pe care il stiai.

Cum sa iti dai seama? Fii prezent. Vezi omul de langa tine. Priveste-l si asculta-l. Vei putea astfel sa ii auzi povestile, sa ii simti trairile, nevoile, durerile, dorintele, bucuriile. Fii aproape de el si arata-i ca esti acolo pentru el. Ii vei vedea reactiile si vei sti intr-o zi, ca ai un suflet langa tine care te iubeste.

 

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

 

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *