Avantajul de a gandi cu mintea ta

 

Gandurile vin, se rostogolesc catre tine din toate partile, dar cate dintre ele sunt ale tale?

La serviciu ti-se spune ce sa faci si cum sa faci, acasa ideile familiei te inconjoara din toate partile. Practic tu esti un burete ce asimileaza idei si ganduri din toate partile. Ia o pauza si ignora tot ce ti-se spune: ai uitat, nu ai facut, ai gresit, nimic nu faci bine…..Stop.

Fa-ti un bine si incepe sa gandesti cu mintea ta. Vei avea surprinderea de a descoperi Eul din tine incarcat cu lucruri pe care nu constientizezi ca le detii.

Ai condus masina si sotul/sotia/prietenul/parintele nu e multumit si te cicale intr-una. Ai doua variante: fie accepti cearta si incepi involuntar sa crezi ca nu esti bun sa sofezi, fie ii ignori si gandesti cu mintea ta, cum este bine sa conduci TU. Pentru ca nu vei gasi 2 soferi care sa conduca la fel.

Ai de facut un proiect la serviciu si colegii vin cu idei care pot fi bune sau pot sa nu fie bune. Tu trebuie sa te concentrezi pe ideile tale care fructificate sa scoate tot ce este mai bun din tine.

Cream la un moment dat prea multe asteptari si ele ne dau o stare de disconfort. Daca seful nu-i multumit de tine intr-o zi, daca sotul nu ti-a zambit asa cum te asteptai, daca prietena nu ti-a inteles suferinta, daca copilul nu te-a ascultat, daca parintele nu a fost multumit si enumerarile pot continua….

Tortura mentala, avalansa de idei si ganduri ce starneste dezamagiri constante eului tau interior, dezarmandu-l si facandu-l sa uite de convingerile lui.

TU esti cel mai important pentru tine si tu trebuie sa iti asculti sinele tau. El iti vorbeste atunci cand tu il asculti si esti atent la el. Atunci descoperi bogatia de ganduri ce abunda din tine. Ramai uimit si te intrebi de unde vin?

Pentru ca iti este greu si tie sa te recunosti, atunci cand nu te impovarezi cu bagajele celor din jurul tau.

Trupul meu nu este eu, mintea mea nu este eu. Nu este eu nici conştiinţa mea. Eul, adevăratul meu „eu” este acel lucru de care sunt conştient. Căci deţin conştiinţa esenţei mele spirituale, dumnezeieşti. Nu înţeleg aceasta esenţă, dar numai ea este „eul” meu adevărat – Lev Tolstoi

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *