Ne grabim sa ajungem in momentul din care dorim cu ardoare sa revenim inapoi

 

Bine v-am regasit.

Discutand cu fiica mea mi-am dat seama cat de putin stim sa ne bucuram de viata si cat de putin stim sa traim momentul. Cand suntem mici dorim sa fim mari, sa nu mai fim ignorati din discutiile ” celor mari”. De fapt imi amintesc cum mama imi spunea de cate ori doream sa imi spun opinia firava: „de ce te bagi in discutiile celor mari?” Si atunci cum sa nu iti doresti sa fii mai repede mare?

Da, apoi la adolescenta, suntem satui de cicalelile parintilor, vrem sa fim independenti, sa facem ce vrem si uitam sa savuram minunatii ani adolescentini. Se duc si nu-se mai intorc. Ii dorim cu ardoare , dar facem un pas urias  peste ei.

E, vin apoi anii tineretii. De fapt aici este si fatuca mea. Vor sa fie singuri, cred ca deja stiu cu ce se mananca viata si vor din ce in ca mai mult si mai repede de la ea. N-as zice ca este un lucru rau, dar vrand tot timpul altceva, altceva, parca uita sa traiasca. Totul se invarte in jurul obiectivelor propuse si fac iar un pas urias vrand sa-si atinga telurile.

Doar ca pasul acela urias inghite multe clipe, momente, zile, saptamani, poate chiar ani in care ei traiesc absent, asteptand trecerea timpului pentru a ajunge in acel punct. Si apoi?

Apoi te trezesti ca ti-ai atins obiectivele, sau nu, ai obtinut ce ti-ai dorit si ai ajuns intr-un moment in care te uiti in oglinda si vezi un chip ce iti este cunoscut, mai aplecat, poate mai impovarat, mai grizonat si dezorientat te vei intreba : unde a zburat tineretea mea? Ce am facut in toti acesti ani?

Acum ai ajuns in acel moment din care ai vrea sa te intorci ca SA TRAIESTI. Ai vrea sa te bucuri de fiecare moment al zilei, de fiecare persoana din viata ta, de fiecare particica din zilele care odata ai vrut sa treaca mai repede, si mai repede, ca sa ajungi acolo de unde acum ai vrea sa te intorci la fel de repede INAPOI.

Stii ca nu-se mai poate. Stii ca ai o singura viata, dar nu a fost nimeni sa iti spuna atunci : OPRESTE-TE. Simte si traieste fiecare clipa CA SI CAND AR FI ULTIMA.

Poti sa iti atingi si astfel obiectivele. Poti sa ai o viata plina si implinita, dar nu face pasul peste ani. Carpe diem –  auzeam de multe ori aceste cuvinte, ma fascinau dar habar nu aveam valoarea acestor 2 cuvinte. Ele ne ajuta sa stim sa imbatranim lent si sa nu vrem sa revenim la anii in care am uita SA TRAIM.

Dragii mei invatati-i pe cei din jurul vostru sa pretuiasca viata si clipele minunate pe care ni-le ofera, si care din pacate ne sunt date pentru o singura data.

Accepta provocarea vietii si simte fiecare clipa cu bune si mai putin bune.

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *