Asa poti sa iti ajuti creierul sa stearga amintiri si ganduri negative

 

Daca ai putea lua pe faras toate gandurile care iti tulbura linistea si amintirile care te fac sa suferi, nu ai face-o fara sa eziti? O idee buna, dar irealizabila.

Cum sa iti cureti mintea de lucrurile negative acumulate? Stim ca repetitia este mama intelepciunii si este esentiala pentru sedimentarea informatiilor. Cu cat vei face un lucru mai mult, cu atat el devine mai puternic.

Creierul tau este un burete avid dupa informatie. Tu alegi constient ce informatii vrei sa rulezi in creierul tau. Daca intrerupi alimentarea unui gand care te framanta sau o amintire pe care o vrei uitata, ele nu vor mai traversa sinapsele tale si vor fi  eliminate de celulele microgliale, care curata creierul de informatiile inutile.

Asta inseamna ca trebuie sa te controlezi atat de bine incat sa nu mai permiti acelui gand ce il vrei uitat sa iti acapareze creierul. Este nevoie de multa vointa, dar este dovedit: vei uita sau vei elimina un gand numai atunci cand decizi sa nu ii mai dedici atentie! Creierul tau il va evacua automat!

Este adevarat ca nu poti controla ce vine din exterior si nu tine de vointa ta. Este posibil ca aceste informatii sa mai revina accidental, datorita persoanelor din jur. Insa o informatie eliminata si uitata, nu va mai avea afectul unui bumerang in mintea ta.

Ea va trece pe langa tine si in secunda urmatoare o vei uita. Informatiile si amintirile noi care i-au luat locul iti vor fi aliat. Perceptiile pe care le ai te pot elibera sau te pot face sa traiesti intr-o inchisoare a propriei minti.

Cum sa iti pacalesti gandurile negative:

  • Alege sa privesti in fiecare zi mai mult spre lucrurile bune din viata ta
  • Alege sa folosesti mai multe expresii pozitive cu tine dar si in relatia cu cei din jur
  • Alege sa te raportezi intr-un mod pozitiv la orice eveniment din viata de zi cu zi
  • Gandeste pozitiv

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *