Buna dimineata soare!

 

Buna dimineata soare! Nu e soare, de fapt e tot frig. Toti ne-am saturat zilele astea de timpul ursuz si morocanos. Se anunta cald si continua frig. Probabil si cei de la meteo s-au saturat de frigul prelungit. Nu conteaza, in inimile noastre este soare, trebuie sa fie soare. De ce? Ca sa fim optimisti, sa gandim pozitiv si sa avem un vegetativ sanatos. Imi plac oamenii pozitivi si incerc sa ma feresc de cei apatici carora parca niciodata nu li-s boii acasa. Nu te simti si tu apasat de nefericirea lor atunci cand esti langa ei?

Hai sa vedem cum sa facem sa gandim pozitiv si sa nu ne lasam cotropiti de gandurile negre….

Cum sa gandim pozitiv

Tehnici simple de autocontrol pentru a elimina gandirea negativa si a va construi un mod de gandire pozitiv.

Utilizaţi tehnica punctelor albastre plasate in diverse locuri pentru a va reaminti de distorsionarile cognitive. De cate ori va alunecă ochii pe punctul albastru, intrebati-va cum ganditi.

Metoda opririi bruste. De cate ori va vin ganduri negative, puteti sa va spuneti direct, in limbaj intern: “Opreste-te!”.

Rugati pe cineva sa va atraga atentia ori de cate ori ganditi negativ. Inlocuiti gandurile negative cu ganduri realiste, bazate pe cunoaşterea corectă a situatiei. Se identifică distorsiunea cognitivă şi apoi se planifică modul cum ne vom confrunta cu realitatea.
Cel mai uşor mod de a face acest lucru este sa notam pe o hartie pe trei coloane

a: Gandirea problemei; b: Distorsiunea cognitiva; c: inlocuirea pozitiva: Notati gandurile care creeaza emotii negative;

b: Identificati distorsionarea cognitiva. De pilda, daca sotului nu i-a placut rochia noua pe care ati cumparat-o, aveti poate tendinta de a generaliza. “Sunt urata si lipsita de gratie orice as imbraca”.

c: in coloana cu ganduri pozitive puteti nota: “Sunt atragatoare pentru ca am urmatoarele calitati”; sau: “Sotului nu-i place rochia noua, dar nu e neaparat nevoie sa-i placa tot ce port. E destul ca imi place mie cum arat in ea; sunt bucuroasa s-o port”. De pilda, irationalul “Nimeni nu ma iubeste” se poate inlocui cu “Ma pot gandi la 3-4 persoane care ma iubesc”.

Relaxati-va si reprogramati inconstientul.
Pentru cel care se teme de fiecare data ca ori de cate ori va parasi casa va avea un atac de panica este recomandabil ca în stare de relaxare sa isi spuna: “Ori de cate ori parasesc casa, corpul meu va fi perfect relaxat. Ma bucur sa ies la plimbare”. In acelasi timp el se va vizualiza pe sine mergand peste tot, cu o figura zambitoare si facand lucruri interesante.

De obicei uitam de lucrurile bune din viata noastra pentru ca ne concentram pe rezolvarea problemelor, ne gandim cum sa rezolvam lucrurile care nu merg cum am vrea, ajungand sa ignoram micile surprize ale vietii si tindem sa ne respingem adevarata personalitate. Deci, ganditi pozitiv, cineva va iubeste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *