Parabola lingurilor lungi, o poveste cu talc despre diferenta dintre Rai si Iad

 

Parabola lingurilor lungi, o poveste cu talc despre diferenta dintre Rai si Iad, ar trebui sa ne puna pe ganduri si, de ce nu, sa dezghete inimile de piatra:

– Doamne, as vrea sa stiu ce este Raiul si ce este Iadul.

Domnul l-a dus la doua usi, a deschis una si l-a poftit in interior. Acolo era o masa rotunda, mare, pe care era o farfurie mare plina cu mancare, ce mirosea delicios. Simtea un miros atat de imbietor, incat ii era greu sa se abtina.

Oamenii care stateau in jurul mesei aratau ca niste bolnavi infometati. Toata lumea avea cate o lingura cu un maner foarte lung atasat la mainile lor. Ei puteau sa ajunga pana la vas si sa-si ia de mancare, dar din cauza mânerelor de la linguri (care erau prea lungi) nu putea duce lingura la gura. Omul a fost socat de chinul lor.

Dumnezeu i-a spus: Ai vazut doar Iadul.

Atunci Domnul si omul au mers la cea de-a doua usa. Domnul a deschis-o. Scena vazuta de om bun, a fost identica cu cea anterioara: o masa rotunda mare, un vas gigant, iar la vederea continutului ii lasa gura apa. Oamenii stateau in jurul mesei, tineau aceleasi linguri cu manere foarte lungi, atasate la mainile lor. Numai ca data asta, oamenii aratau bine hraniti, fericiti si absorbiti in conversatii placute cu ceilalti.

Omul a spus:
– Nu inteleg.
– E simplu, a raspuns Dumnezeu, acestia au invatat sa se hraneasca reciproc. Iar persoanele din cealalta camera (adica cei din iad) se gandesc doar la ei insisi. Oamenii buni au avut grija sa duca la gura unul catre celalalt lingurile lungi, cu care almiteri nu se puteau hrani singuri. Acesta este Raiul.

Sa aveti o zi frumoasa!

 

 

sursa

One thought on “Parabola lingurilor lungi, o poveste cu talc despre diferenta dintre Rai si Iad

  • 22 iulie 2020 at 14:58
    Permalink

    O poveste plină de nădejde,dacă reținem că este benefic și nu numai :Să ne iubim unii pe alții!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *