Mesajul Ciudat de adevarat al unui preot

 

Brr….iar o zi friguroasa. Cerul innorat si vantul de afara ma face sa ma zgribulesc si mai mult sub ochii adormiti. E 06.20 si pregatesc micul dejun pentru pustoaica. Nu ca nu as fi vrut sa mai lenevesc putin la caldura sub patura calda. Dar de, suntem parinti si trebuie sa ne comportam ca atare. In toata tevatura asta primesc la 06.30 un mesaj pe whatsapp.

Putin contrariata pentru ora matinala, verific sa vad despre ce este vorba. In lista mea din telefon am numarul unui preot. Incepea …ciudat, dar m-a facut sa iau loc pentru cateva minute sa citesc si sa ……meditez.

Cu voia parintelui va voi scrie cuvant cu cuvant mesajul lui….ciudat…..de adevarat.

” Un text pentru …. meditatie

Ciudat, cum 100 de euro par asa de multi daca ii dai la biserica, dar par atat de putini daca mergi la cumparaturi.  ( aici este singurul loc unde nu sunt de acord cu parintele, pentru ca putini isi permit azi sa dea 100 de euro din casa. Important este sa contribui cu cat poti si daca poti, dar sa fii cu sufletul curat)

Ciudat, ce lung pare sa ii slujesti lui Dumnezeu o ora, dar ce repede trec 90 de minute de fotbal.

Ciudat, ce lungi sunt cateva ore in biserica, dar ce scurte sunt orele cand vezi un film.

Ciudat, cum noi de multe ori nu stim ce sa ne rugam, dar la prietena noastra/ prietenul nostru, intotdeauna avem ce sa ii povestim.

Ce interesant este cand se lungeste un meci de fotbal, dar cum ne pierdem rabdarea si cat ne tot uitam la ceas cand dureaza slujba mai mult decat de obicei.

Ciudat, ce greu este sa citesti un capitol din biblie, dar ce usor este sa „inghiti” 100 de pagini dintr-un bestseller.

Ciudat, cum oamenii la un concert ar vrea cu tot dragul sa stea pe primul rand, dar la biserica ” se inghesuie” pe ultimul rand.

Ciudat, cum pentru o slujba in biserica ne trebuie 2-3 saptamani ca sa anticipam, dar cum gasim loc pentru alte lucruri si in ultimul moment in calendarul nostru de zi cu zi

Ciudat, ce greu este sa spui la altii despre vestea cea buna, dar ce usor este sa dai mai departe ultima barfa

Ciudat, cat de repede se raspandesc bancuri pe internet, dar daca cineva trimite mesaje despre Dumnezeu ( in care Dumnezeu este preaslavit), se gandeste lumea de 2 ori daca sa trimita mai departe

Ciudat….nu? Razi….Sau te gandesti?

Raspandeste vestea cea buna si dai lui Dumnezeu toata slava pentru ca EL este bun!

Ciudat, ca persoanele din lista ta de contacte nu o sa primeasca acest mesaj pentru ca esti sigur ca nu au ce face cu el.

Ciudat?….sau…..Trist?

Cat de adevarat este ca tu iti faci mai multe griji despre ce gandeste lumea despre tine, decat despre ce gandeste Dumnezeu despre tine. Il iubesti pe Dumnezeu. El este viata ta si Izbavitorul tau….?

EL are grija de noi in fiecare zi pentru ca sa traim. Fara EL nu as fi nimic. Fara EL nu sunt nimic, dar cu EL pot face toate lucrurile.”

„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.”

Ce parere aveti? Ciudat……eu cred ca are dreptate. Astept parerea voastra.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *