Sah mat

 

Stii deja ca te nasti cu un scop, dar scopul in sine il descoperi pe masura ce cresti. Viata nu este decat o tabla de sah pe care te oranduiesti dupa cum dicteaza soarta. Nu ai decat doua variante: conducator sau pion.

Norocul, soarta, caracterul si talentele tale native iti asigura un loc intre conducatori. Ghinionul, slabiciunea, frica te arunca printre pionii care urmeaza orbeste regulile conducatorilor.

Jocul poate fi corect sau mai putin corect, dupa necesitatile, ambitiile si scopurile conducatorilor. Cine sunt piese de sacrificiu? Desigur – pionii. Ghinionul lor. Asta este viata. Unii reusesc, altii nu.

Intotdeauna au exista si vor exista victime colaterale. Pe ele isi cladesc conducatorii scopurile lor mai mult sau mai putin meschine. Pionii sunt condusi de regi pentru a castiga un joc numai de ei stiut, dand sah-mat, cu miscari tactice alese cu grija si cu cuvinte perfide.

Bietii pioni sunt sacrificati fara sa le treaca prin cap sau sa banuiasca cat de mari sunt  prin puterea lor de sacrificiu, in locul celui ce crede ca este mai mare ca ei, EL pe care teama de a nu mai fi ” conducator” il determina sa sacrifice oricati pioni cere situatia de fiecare data. Un singur lucru nu stie conducatorul: pionii sunt sufletul jocului. Fara ei, EL nu ar mai putea face nici o miscare.

Tabla de sah inlantuieste si schimba destine, sacrifica oameni, da sah-mat si te elimina atunci cand te astepti mai putin. Sahul este viata! „Viata este un joc de sah cu Dumnezeu.” – Hermann Hesse

S-a spus ca viata nu e indeajuns de lunga pentru sah, dar aceasta este vina vietii, nu a sahului.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *