Vrei sa-ti mentii tineretea si sanatatea cat mai mult timp?

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa fii tanar si sanatos pentru totdeauna? Ce vis minunat ar fi sa ai un organism puternic si sanatos, o minte isteata, limpede si dinamica pana la final.

Ar fi nemaipomenit, dar cu totii stim ca acest lucru este imposibil. Primim la venirea noastra pe lume un trup, o minte si un suflet. Cand le preluam ele sunt intacte. In timp noi suntem cei care ne deterioram organismul, prin atitudinea si actiunile noastre. Cum putem sa ne mentinem organismul cat mai mult timp tanar si puternic?

Pe undeva ar trebui sa studiem si sa copiem modul de viata al stramosilor nostri indepartati. Ce faceau ei si nu facem noi in prezent? Stramosii nostri isi pastrau sanatatea prin simplitatea traiului pe care il adoptau: mese la ore fixe, somn odihnitor „odata cu culcatul gainilor”, multa miscare in aer liber.

Pe langa acestea se adauga un regim alimentar sanatos, natural, fara aditivi si conservanti. Va intrebati de ce mese la ore fixe? Organismul are o puternica posibilitate de autorefacere daca noi il respectam si il ajutam. Mesele la ore fixe, mancarea sanatoasa, da energia necesara organismului de-a sustine toate activitatile la care este supus. Culcatul devreme intre orele 22.00-24.00 ajuta mintea sa se mentina sanatoasa si da organismului posibilitatea de a-si intretine organele sanatoase. Miscarea in aer liber dezvolta o gandire limpede si clara, mentine articulatiile si puterea organismului.

Un alt element esential pentru un corp sanatos este hidratarea organismului. Fiecare celula, tesut sau organ are nevoie de apa pentru a functiona la parametrii normali. Apa este esentiala pentru sanatate.

Benefic este si postul care are un efect regenerativ asupra sistemului imun, aducand beneficii starii de sanatate.

O viata linistita, productiva si pozitiva, lipsita de ambitii egoiste si distructive, mentin un tonus sanatos si echilibrat in intregul organism.

Ai grija de corpul tau, pentru ca este singurul loc unde va trebui sa traiesti ” – Jim Rohn

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *