In numele sperantei

 

In numele sperantei, cred ca ne vom reveni curand. In numele binelui sper la o schimbare de conceptie, crezuri si caractere. Sper ca lumea sa inteleaga calea gresita pe care a pasit pana acum. Cu siguranta perioada aceasta a zdruncinat multe minti. Ideea e daca au inteles ceva sau vor uita. Daca vor intelege ca nimic nu este intamplator si totul are un scop precis. Dumnezeu ne iubeste, dar in ceasul acesta nu a gasit alta cale de a se face ascultat.

Oare cati dintre noi au sesizat mesajul? Oare cati isi vor invata lectia si vor schimba ceva? Azi sunt un om bucuros pentru ca in toata nebunia virusului, nu-mi este frica. Credinta si increderea ajuta subconstientul sa lucreze in pace si liniste. Astfel poate sa se detaseze si sa priveasca cu calm ororile din jur. Intelege ca greselile le platesc si cei mari si cei marunti. Fiecare cu spatele incovoiat de pietrele grele ale vinovatiei, rautatii, egoismului, indiferentei, materialismului, minciunii….

Sunt un om ca toti oamenii, dar am ales sa cred ca fericirea incolteste din credinta, omenie, bunatate, toate lucrurile marunte ce ne bucura.

Acum se moare. In fiecare moment mai moare cineva sau se mai imbolnaveste cineva. Si in tot vacarmul asta este liniste. O liniste cum nu am mai avut din copilarie. Atunci cand nimic nu se intampla si timpul parca statea in loc. Incep sa descopar ca viata nu inseamna doar fuga zilnica cu care eram obisnuiti. Stam si ne redescoperim. Avem timp sa vorbim cu cei dragi. Avem timp sa privim pe geam, sa descretim fruntile si sa iubim mai mult.

Numai ca a fost nevoie sa fim pedepsiti ca sa intelegem toate acestea. A fost necesar sa moara oameni si sa sufere ca sa intelegem ca noi nu suntem mici Dumnezei, noi ar trebui sa fim cei prin care se revarsa bunatatea si milostivenia Lui.

A venit momentul sa ne desclestam fruntile, sa ne indreptam spatele si sa privim plini de bunatate la semenii nostri. Inspre binele nostru, Doamne ajuta!

„Multumesc” ar trebui sa fie primul cuvant spus cu seninatate si zambet. Sa uitam de materialism, nedreptate, rautate, nori negrii ce tulbura constiinta noastra si sa ne amintim de mesajul Bibliei ce vorbeste de mantuire , iertare si iubire.

In toata apocalipsa aceasta sunt prinsi cei neprihaniti, cei cu dreapta credinta, cei suferinzi si cei ce se cred superiori si puternici. Unii vor iesi invingatori , altii vor fi invinsi. Astfel vor descoperi intr-un final cei ce au gresit ca nimic nu este nesfarsit si nimic nu scapa nepedepsit. Pentru unii va fi un nou inceput, pentru altii va fi sfarsit.

Intre timp ma bucur de o pauza, ma lepad de toate desertaciunile acestei lumi si merg catre mine, catre bucuriile simple ale pamantului, catre toate visurile mele si ajung astfel la Dumnezeul din mine, cel ce este autoritate suprema asupra vietii si a tot ce inseamna bunatate, compasiune, iubire, intelegere, daruire, simplitate.

Sa aveti sanatate, fiti luminati!

G.D.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *