Cum preluam energiile negative

 

Era o zi noroasa cu presiune scazuta, stiti acele zile care celor meteo sensibili le da niscai zapaceli de ameteli si ei bietii au senzatia ca totul se invarte cu ei, un carusel al vremii nestapanite ce da cu noi de-a dura aratandu-ne cine e mai tare.

Am plecat usor ametita la volanul masinii, recunosc ca apartin celor meteo sensibili ce nu pot decat sa se supuna vremii nestapanite, cu gandul de-a ajunge la un bancomat.

Traficul intens m-a trezit din amorteala mea indusa si am ajuns la bancomat uimita de o coada bunicica, de parca toate bancomatele celelalte fusesera scoase din uz in zona si taman asta ramasese zdravan si cu bani la purtator.

M-am asezat cuminte la coada ce se bifurca frumos catre 2 bancomate, uitasem sa va spun ca acum moda e cu 2 bancomate la unele banci si asteptam ca si ceilalti sa ne risipim care incotro pe cate unul din bancomate.

Toata asteptarea aceasta devenise statica pana in momentul in care noi cei care asteptam la coada formata in dreptul unuia dintre bancomate observam o doamna blonda draguta care a venit si s-a asezat cu o senina nonsalanta in dreptul bancomatului unde nu era coada, doar cel ratacit care se nimerise sa scoata ceva bani cand ii venise randul.

Cum era si normal, persoanele din fata politicoase s-au adresat proaspetei venite aratandu-i incurajator directia unde se formase coada la care asteptam toti cu stoicism.

Acesta a fost momentul declansator al furtunii ce s-a abatut local pe aria celor 2 bancomate unde doamna nou venita revoltata ca i-se indica o ditamai coada cand ea era prima ce urma in fata bancomatului la care se oprise, a inceput o lupta verbala cu fiecare persoana care a avut tupeul sa o pofteasca frumos la coada.

O doamna in varsta a devenit instant ” baba”, o tanara in jur de 30 de ani a devenit batrana in comparatie cu doamna care la 51 de ani „arata intr-un mare fel” asa cum se declara ea cu voce raspicata si foarte sigura pe dansa si de aici schimburi de replici care de care mai hazlii, suparatoare si obraznice intre cele 2 tabere.

Normal, ascultand injuriile si schimburile acide de replici dintre cei prezenti nu a putut sa nu ma intristeze gandul ca acest gen de persoana tupeista, trufasa, plina de ea fara merit, ingamfata si fara cel mai elementar bun simt la cei 51 de ani ai sai nu este singura de acest gen si noi ne lovim de ei in multe situatii si chiar le permitem sa ne injoseasca si sa ne calce in picioarele lor meschine, iar ei propovaduiesc mai departe copiilor lor acest tip de comportament.

Am plecat de la bancomat dupa ce mi-a venit randul uitandu-ma cu un gust amar dupa plecarea „doamnei” de parca lasase in urma un drum prafuit tacut de amar, pe care parca inca vedeam calcand tupeul si obraznicia.

Am intrat apoi intr-un magazin atrasa de cateva ii traditionale romanesti la care nutream demult cu gandul si in drumul meu spre cabina de proba am simtit ca ma clatin, iar cand am ajuns in cabina deja eram ametita bine si cu ultimele puteri m-am indreptat spre domnisoara de la casa rugand-o sa imi dea putina apa.

Mi-a dat cu multa serviabilitate sticla ei nedesfacuta de parca ma astepta pe mine sa mi-se faca rau si dupa ce am baut o juma de sticla am simtit ca imi revin.

M-am bucurat ca inca exista Oameni printre noi, ca inca ai sansa sa primesti un ajutor in caz de nevoie de la un necunoscut empatic si bine crescut, m-am intristat ca a trebuit sa trec prin cateva clipe de rau provocate de toata energia negativa la care m-am expus mahnita ca ea exista, ca e printre noi si e imprastiata in stanga si in dreapta de……oameni.

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *