Nu exista mame perfecte, exista doar mame

 

Zambete discrete, rasete zgomotoase, lacrimi pe obraji te insotesc in frumoasa ta calatorie de mama. Atunci cand universul a creat mama a facut-o pentru dragostea, rabdarea, bunatatea si sacrificiul ei. Nu te nasti sa fii mama, ceva din adancul fiintei tale te indruma si te invata arta de a fi mama.

Este o provocare, este o dorinta, este o senzatie, este bucurie si fericire, este intristare si sunt foarte multe griji. Toate adunate intruchipeaza mama din tine. Nimeni nu te pregateste pentru noptile nedormite, lupta cu tine pentru a nu gresi, pentru a fi buna, iubitoare, dreapta si neinduplecata.

Calatoria de mama incepe cu iuteala. Nu ai timp sa te dezmeticesti, sa iei o pauza, sa te rasfeti. Odata inceputa calatoria este pentru totdeauna. Nu vei fi mama de o zi, o luna, un an. Nu vei fi mama perfecta vei fi doar mama. Instinctul iti va spune ce este bine sa faci pentru copilul tau si ce sa nu faci.

Instinctul te tine in permanenta incordata poate ca tu sa nu uiti ca esti mama si de tine depinde viata si evolutia copilului tau. Tu esti ghidul lui in viata, ii arati calea, il slefuiesti si il pregatesti pentru marea lui calatorie.

Dragostea de mama nu este usoara. Uneori este nevoie de curaj, alteori de hotarare sau de rabdare. Dar rezultatul este unul uimitor si este in fata ta si te minunezi cand vezi cat a crescut, cat a inflorit, cat este de frumos si cat de multe stie.

Cam asta face o mama. Daca esti mama stii. Mamele pot. Mamele reusesc. Mamele nu sunt perfecte…..sunt MAME.

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *