Magia zilei prinsa in regulile simple ale stramosilor nostri

 

Stramosii nostri erau intelepti si stiau multe secrete despre cum sa-si pastreze energia, sanatatea si cum sa-si protejeze familia si casa de fortele raului. Ei aveau cateva reguli pentru fiecare perioada din zi.

Dimineata

  1. Incepeti dimineata cu tacere. Nu incepeti imediat un dialog, deoarece intelepciunea straveche spune ca : „Experienta de noapte creste in intelepciune dimineata.
  2. Deschideti larg fereastra si lasati camera sa se umple de aer curat. Acesta va va trezi si mintea si spiritul.
  3. Spalati-va pe fata cu apa rece. Stramosii considerau ca astfel : ” Va veti trezi cu o privire tanara si o minte clara”
  4. Cand te-ai sculat nu sarii din pat, ci da-te jos fara graba. Astfel nu vei pierde din energia acumulata in timpul noptii.

Ziua

  1. In drum spre munca sau spre problemele importante, nu privi in urma. Gandeste-te la problemele importante pe care le ai de facut si ziua iti va fi productiva.
  2. Nu privi in ochi oamenii de pe strada. Acest lucru te va obosi.
  3. Daca este vorba de afaceri, ia la tine 2 amulete mici: una exterioara la gat si una interioara in buzunar. Ele iti vor pastra spiritul calm si relaxat.
  4. Daca mergi la un interviu, un examen sau un eveniment, tine in buzunar un creion mic ascutit. In timpul raspunsului concentreaza-te pe varful ascutit al creionului. Acest truc iti va ajuta creierul sa raspunda corect la intrebare.
  5. Daca te afli intr-un loc aglomerat si te simti vulnerabil, simti disconfort si anxietate, rupe o bucata de hartie, deseneaza un cerc pe ea si un punct in centrul cercului. Imagineaza-ti ca tu esti acel punct si cercul este protectia ta. Pastreaza aceasta bucata de hartie pana pleci din locul respectiv.

Seara

  1. Cand revii seara de la munca, opreste-te o clipa in fata casei si salut-o. Vei gasi in tine multumirea si fericirea intoarcerii acasa. Seara iti va fi astfel mai placuta.
  2. Seara nu face curatenie generala si nu arunca gunoiul afara. Bucura-te de o seara minunata, relaxeaza-te si odihneste-te.
  3. Dupa apusul soarelui incearca sa pastrezi pacea in familie. Certurile nocturne pot continua in ziua ce vine.

Noaptea

  1. Pentru a te proteja de vise si ganduri rele pune sub perna un catel de usturoi cu coaja.
  2. Inainte de a merge la culcare aprinde o lumanare si uita-te la flacara ei cateva minute. Imagineaza-ti ca in ea au ars toate grijile si problemele tale. Astfel vei avea un somn linistit.
  3. Daca ai avut un vis rau spala-te cu apa rece si spune: „Visul e rau, dar Dumnezeu este milostiv. Dispari visule! Visul isi va pierde forta si tu te vei linisti.”

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

 

 

sursa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *