Povestea tanarului furios care il intalneste pe Buddha

 

Intr-o dimineata insorita Buddha mergea pe jos printr-un sat din India antica. Dintr-o data, un tanar foarte furios si nepoliticos a venit la el si a inceput sa-l insulte.
„Nu ai niciun drept sa-i inveti pe altii”, a strigat el. „Esti la fel de prost ca oricine altcineva. Tu nu esti altceva decat un prefacut”.
Buddha nu a fost deranjat de aceste insulte si a ascultat rabdator in timp ce tanarul isi varsa nervii. Cand a terminat, Buddha s-a uitat adanc in ochii lui si l-a intrebat cu o voce blanda: „Spune-mi, daca vrei sa dai cuiva un cadou, dar acea persoana alege sa-l refuze, cui ar apartine cadoul in cele din urma?”
Tanarul a fost surprins de o astfel de intrebare ciudata si a raspuns: „Mie mi-ar apartine, pentru ca eu l-am cumparat”.
Buddha a zambit si a spus: „Asta este corect. Si exact la fel este si cu furia ta. Daca tu te-ai infuriat pe mine si eu nu ma simt insultat, atunci furia cade din nou pe tine. Atunci, tu esti singurul care devine nefericit, nu eu. Tot ceea ce ai facut, este sa te ranesti singur”.
Sa aveti o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *