Pentru tine

 

Munca, munca si iar munca. La mine foc continuu sapte zile din sapte. Ti se intampla sa te saturi si sa spui : STOP? Mie mi s-a intamplat in weekend. Nu mai suportam o secunda in plus fara o pauza. Nu am mai avut de ceva timp un sfarsit de saptamana superb.

Mi-am petrecut ziua in mijlocul istoriei si al naturii, la Palatul Mogosoaia. Am dorit sa petrec in aer liber, la soare. Ziua se anuntase frumoasa, dar am avut parte de frig si vant in padurea de pe domeniul palatului. Ca sa ne incalzim am inceput sa culegem brebenei, viorele, toporasi. Un covor superb de flori ne imbiau ochii si sufletul. Am rezistat o ora jumate in mijlocul naturii dezlantuite, apoi am mers sa luam pranzul. Am oprit la primul restaurant ivit in cale si ne-am bucurat de o masa gustoasa, un desert grozav si o servire ireprosabila. Afara norii amenintau cu ploaie, dar inauntru era cald si bine. Am sporovait si nu ne venea sa iesim din localul primitor. Uitasem de toate problemele, grijile…….simteam acea stare de bine si liniste pe care cu greu o mai incerci in zilele noastre agitate. Esentialul din aceasta zi a fost starea suprema pe care nu am mai atins-o de mult. A fost fantastic. Tu de cand nu ai mai simtit linistea DEPLINA?

Traim ca sa muncim si muncim ca sa traim, dar uitam ca suntem fiinte si nu roboti, ca avem nevoie de pauze si relaxare, nu de munca continua alternata cu treburile casnice. Uitam sa traim, sa ne bucuram de tot ce ne inconjoara, vremea trece si nu intelegem nimic din viata. Poate doar ca a ….trecut.

Nu uita ca vine momentul in care trebuie sa mai si plecam din aceasta lume. Fa in asa fel incat sa-ti faci plecarea usoara, fara regrete prea mari. Bucura-te de viata cat poti. Maine va fi o alta zi…..dar nu stii ce aduce cu ea…..

Invata sa spui STOP. Orice ai mai avea de facut, lasa-le si bucura-te de tine, de natura, de ce iti face tie placere. Doar a venit primavara!

Din cand in cand pleaca, relaxeaza-te putin, pentru ca atunci cand te vei intoarce, judecata ta va fi mai precisa; daca vei ramane constant in lucru, iti vei pierde puterea de judecata” – Leonardo da Vinci.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *