Barbatul care iti joaca mintea si emotiile la zarurile de noroc ale sortii

 

Il cauti cu speranta ca de data aceasta ai gasit barbatul potrivit. Te indragostesti de el pentru ca tot ceea ce face, tot ceea ce spune, tot ceea ce afiseaza iti demonstreaza ca da, este barbatul potrivit pentru tine. Esti magulita, fericita si te consideri norocoasa ca un astfel de barbat se poate indragosti de tine, ca tocmai el te poate iubi.

Si crezi ca alaturi de el, in limitele posibile ale iubirii, vei castiga in incredere, putere si independenta. Crezi ca ii poti sterge tristetea din ochi si ii poti vindeca durerea din suflet. Te face sa crezi ca poti. Esti convinsa ca te-ai nascut cu posibilitatea de a-i face bine acestui barbat, de a-i lua grijile cu un sarut, de a-l face fericit.

Si totusi ceva, ceva, un semnal, un cuvant, un gest al lui, un indiciu, o remarca a prietenilor iti deschide in fata ochilor o scanteie de indoiala. O stergi insa repede cu puterea mintii si o stingi cu tocul pantofului. De ce? Pentru ca deja te-ai prins in plasa lui si nu vrei, nu iti doresti, nu ai avea cum sa te desprinzi din capcana lui. Pentru ca odata ce te-ai legat la inima, iti este imposibil sa te dezlegi fara sa te doara… Pentru ca este abil si stie sa manipuleze, stie sa se joace cu mintea si inima ta. Si te-a facut sa te implicit trup si suflet intr-o relatie construita din praf si fum. Te-a facut sa il iubesti. Fara sa iti ofere acelasi lucru in schimb. El, barbatul manipulator, barbatul care iti joaca mintea mintea si emotiile la zarurile de noroc ale sortii, ale vointei sale si ale tacticii de a controla prin emotii…

Si nu te-ai inselat deloc.. Nu, nu… La inceputul relatiei, ba de multe ori si pe parcursul ei, barbatul manipulator este incredibil de fermecator. Stie cum sa se poarte cu tine, stie sa rosteasca cuvantul potrivit la momentul potrivit, te face sa te simti importanta si iti demonstreaza cat de importanta esti pentru el. Poate folosi un comportament pozitiv, constructiv pentru a-ti gadila orgoliul, dar si un comportament negativ, menit sa-ti submineze personalitatea si sa-ti distruga increderea in tine.

Stapanul artei manipulare poate sa iti ceara fie frumos si subtil, fie brutal si evident, sa-i rezervi lui timpul din lume si te poate indeparta pe nesimtite de familie si prieteni. Mai niciunul dintre prietenii tai nu ii sunt pe plac si iti poate da argumente “solide” in raport cu el. Niciunul nu este suficient de bun pentru el… Fiecare minut pe care il petreci departe de el inseamna sa-i iesi din sfera de control si influenta si acest lucru il nemultumeste. O sa-ti ceara in curand toate detaliile intalnirilor tale si o sa te trezesti marturisindu-i ce ai facut in clipele, secundele si minutele pe care nu le-ati petrecut impreuna.

Iar pana sa-ti dai seama, va veni si ziua rasturnarii de roluri. Tu, salvatoarea si protectoarea barbatului puternic, insa ranit si suferind, te vei trezi “slaba” si “fragila” in fata unui barbat care se considera salvatorul si eroul tau. Incetul cu incetul, micile lui tertipuri emotionale, cultivate pe terenuri solide si maleabile, reusesc. Tu, femeia puternica si sigura pe ea, te simti puternica atunci cand te afli sub protectia lui. Iti spune ca esti frumoasa cand te imbraci dupa gusturile lui. Scoate in evidenta greselile tale, mai putin pe ale lui, isi proclama anumite drepturi pe care tie ti le refuza, vorbeste in termini de “noi”, insa actioneaza in sensul de “eu”. Iar daca se scuza, nu o face niciodata cu adevarat pentru ca nu regreta, nu ii pare realmente rau.

Una peste alta, vorbele si cuvintele sunt punctul culminant al tacticii lui si il plaseaza intr-o pozitie de superioritate din care isi rezerva dreptul de a fi “afectuos” si “intelegator” cu tine. Nu accepta un “nu” ca un raspuns si se va folosi de iubirea si slabiciunea ta pentru el pentru a obtine ceea ce-si doreste (“daca nu vrei sa vii cu mine, iau copiii si plec”). Uneori incearca sa te faca sa te simti vinovata pe tine pentru atitudinea lui (“din cauza ta..”. Este mandru de tine, si afectuos si apreciativ daca actionezi intr-o maniera care ii este pe plac (“esti cea mai inteligenta cand”… Curand, de dragul lui, doar pentru a mentine armonia si linistea in relatie, te vei trezi actionand si luand decizii injuste, cu care altadata nu ai fi fost sub nicio forma de acord. Curand, doar de dragul unui astfel de barbat, te vei trezi ca tu… nu mai esti tu. Si intr-o buna zi, cand o sa te trezesti la realitate si o sa intelegi crudul adevar de dincolo de minciuna si manipulare, o sa te rogi sa nu fie prea tarziu pentru adevarata TU.

Sa aveti o zi frumoasa!

 

 

 

 

sursa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *