„Trebuie sa te intorci la adevarata Tu, sa faci ceea ce-ti doresti…”

 

Nu știu cine sunt. Nu știu ce vreau cu adevărat. Nu știu cine vreau să fiu.

„Atât de mult timp am jucat după regulile cuiva, încât am uitat complet cine sunt EU pe această lume” – am auzit această fraza de la o mulțime de femei din jurul meu. Poate ti s-a intamplat si tie, poate mi s-a intamplat si mie. Realitatea este ca: „Trebuie să te întorci la adevărata Tu, să faci ceea ce-ți dorești…”.

Nu sunt puține femeile care și-au pierdut cel mai important instrument de dezvoltare și  vitalitate – intuiția. Doar intuiția îi oferă femeii informația despre tot ce se întâmplă cu oamenii, cu dorințele lor, ce să spună și să facă. Doar intuiția le oferă capacitatea de a-și avertiza oamenii dragi că ceva rău se poate întâmpla…

Atunci când iti pierzi acest simt – ai nevoie de mii de consultanti și sfaturi despre cum să trăiești. Pentru că pierzi abilitatea de a te vindeca și de a-i vindeca și pe cei dragi. Iti pierzi increderea in sine si ajungi sa iti iei prietenele la cumpărături pentru a-ti spune ce ti-se potrivește și ce nu. Intri într-un magazin și nu poti fi capabila să faci o alegere, prin urmare ceri părerea vânzătorului. Urmăresti felul în care te privesc oamenii, iar din privirile lor încerci să ghicesti ce părere au despre tine.

Distrugerea intuiției feminine se începe practic de la naștere: alimentarea și somnul la oră fixă – indiferent dacă copilul își dorește sau nu, mama știe mai bine de ce are nevoie! Când fetița crește un pic și refuză să mănânce (pur și simplu nu vrea) – mama crede că va muri de foame și o impune să mănânce toată farfuria! Mama știe mai bine.

Apoi, părinții aleg hainele, jucăriile, chiar și prietenii  care „se potrivesc cel mai bine” pentru copiii lor… Iar profesorul de la școală știe totul. Puțini consideră copilul o personalitate și o individualitate. Aprecierea pe care i-o oferă profesorul poate influența negativ caracterul copilului.

Acestea duc la scaderea stimei de sine. Părinții știu mai bine ce universitate trebuie să aleagă și la ce facultate să depună actele… De aici și se dezvoltă o persoană cu ideea „cei din jur știu mai bine de ce am nevoie”, iar părerea despre propria persoană întotdeauna depinde de alții. Când sunt întrebate: „Dar tu, ce vrei de la această viață?”, în fața lor apare o dilemă totală. Pentru că niciodată nu s-au gândit la acest lucru…

E timpul potrivit să te gândești! Să-ți trăiești viața! Să primești plăcere urmându-ți visurile, fără a pretinde că ești fericită îndeplinindu-le pe-ale altora! Este viața ta! Și nimeni în afară de tine nu știe mai bine cum trebuie să o trăiești!

Fa-ti un test:

Ia două foi si scrie pe una „Vreau să…”, cealaltă „Îmi place…”
Completează-le.

Citește-le cu voce tare și încearcă să-ți urmărești sentimentele.

Când vei simți bucurie, putere, motivație, entuziasm – va fi dorința ta. Unde vei simți că „am nevoie” – este o dorință a părinților, soțului, prietenei sau altcuiva – sterge dorintele celorlalti.

Vei rămâne cu o listă foarte scurtă a dorințelor tale. Bazează-te pe ea. Iată cheia succesului și fericirii. De acum încolo, când vei cumpăra ceva, întreabă-te: „Îmi doresc acest lucru cu adevărat?” – și nu uita de sentimentele tale.

Sentimentul – cheia spre revenirea la intuiție, cheia spre înțelegerea de sine. Într-un final, femeia trăiește datorită sentimentelor și este important să le dezvolte.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *