Mantra inteleptului Osho: Fericirea este molipsitoare

 

Nefericirea este contagioasă, ca oricare boală. Și fericirea la fel. Dacă-i ajuți pe ceilalți să fie fericiți, în mare parte te ajuți pe tine să fii fericit.

Omul profund interesat de propria fericire este mereu interesat de fericirea altora, motiv pentru care îi ajută. Dacă fiecare om ar învăța să aibă grijă de el însuși, întreaga lume ar fi fericită. Nenorocirile nu ar avea nici o șansă.

Dacă vrei să fii sănătos, nu poți trăi cu oameni bolnavi. Cum ai putea fi sănătos? Este imposibil, este împotriva legilor naturii. Va trebui să-i ajuți pe alții să fie sănătoși, iar acest lucru îți pune în pericol propria sănătate.

Învață pe fiecare să aibă grijă de el însuși, iar acest lucru le va trezi grija față de ceilalți. Prin urmare, acest lucru naște și grija față de tine. La fel este și cu fericirea. Și ea poate fi multiplicată. Primești atâta fericire, câți oameni fericiți ai în jurul tău. Poți fi extrem de fericit.

Iar un om fericit vrea ca toți ceilalți să fie învăluiți de fericirea lui. El vrea să trăiască printre flori, poezie și muzică. De ce ar trebui să-și facă griji despre posibilitatea de a merge la război, de a fi ucis sau de a ucide pe alții? De ce ar trebui să comită o crimă sau o sinucidere?

Doar oamenii care nu au grijă de ei înșiși pot face acest lucru. Ei nu au dansat niciodată și nu au savurat niciodată gustul vieții. Aceștia nu au cunoscut nici o licărire divină, pentru că ele provin din fericirea profundă, din împlinire și satisfacție.

Când ai parte de fericire, o poți împărtăși cu alții. Când nu o ai, cum o poți oferi și celorlalți? Înainte să te împarți cu cineva, trebuie să ai cu ce.

Osho

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *