Cugeta cu mintea ta!

Mintea noastra este un burete nesatul de informatii pe care ni-le insusim de la televizor, radio, ziare sau internet. In mod normal ar trebui sa fie un lucru bun si sa fim multumiti ca suntem la zi cu tot ce se intampla in jurul nostru.

Din nefericire toate aceste informatii ne afecteaza intr-un mod rau viata. De ce? Pentru ca 90% din informatii sunt negative. Suntem incarcati negativ cu toate nenorocirile ce se intampla in jurul nostru si in lume.

Ironia este ca majoritatea dintre noi sunt innebuniti dupa stiri de genul: cine a mai murit, cine ce a mai furat, cine cui a dat in cap, cine pe cine a injunghiat…. Mintea noastra isi incepe activitatea de la prima ora cu rasfoirea revistei presei plina cu astfel de stiri sau cu stirile posturilor tv presarate cu fel de fel de crime, cu ce au mai facut ” starurile vip” autohtone „modelate” si dezbracate, barfe, mahala, spargeri si cate si mai cate….

Toate aceste picanterii si crime au ajuns sa ne ocupe mintea si sa ne faca sa avem nevoie permanenta de si mai multe informatii de acest gen. Din 60 in 60 de minute ascultam stiri, la 17.30 intram pe stirile pro tv, urmate de o emisiune mondena cu ultimele barfe din showbis, dupa care urmeaza stirile de la ora 19, cele mai importante ale zilei pline cu fapte de coruptie si alte infractiuni petrecute peste zi. De altfel nu exista post tv in care sa nu fii informat cu astfel de stiri.

Apoi noaptea urmeaza alte picanterii si barfe mondene, de o importanta „vitala” pentru mintea noastra. Dureros este ca aceste mizerii ne plac. Ne incarcam mintea cu informatii inutile. Cu ce ne pot ajuta ele? Cu o stare de nervozitate, de neliniste, poate invidie, eventual frica. Ii vad pe cei din jurul meu ahtiati sa vada cine ce a mai facut, cine cu cine s-a mai cuplat, cine de cine s-a despartit si in ce scandal au intrat, cine a mai fost descoperit corupt, cine a luat mita….

Mizerii, toate mizeriile societatii ajung in mintea mea, a ta, a copiilor nostri….Dar stii ce? M-am lasat de stiri „calde” si iti recomand cu tot sufletul sa faci la fel. Nu ma mai uit la tv. L-am concediat. Pot fi utile emisiunile documentare, mai ne relaxam cu cate un film bun care isi merita timpul alocat, mai ascultam o muzica buna cand prindem o emisiune care merita cu artisti adevarati si nu playbacku-ri create pe calculator. A, si  mai avem ceva – televiziunea romana, care din pacate se vrea sa dispara. Aici mai avem inca sansa de-a ne clati si informa mintea cu informatii si emisiuni bune.

Am descoperit intre timp cat de pretios este timpul petrecut cu cei dragi pentru a schimba idei, impresii in loc sa stau cu urechile ascutite catre stiri. Incerc sa-mi conditionez mintea sa gandeasca pozitiv si sa absoarba doar lucruri pozitive. Asta ma determina sa vad viata mai frumoasa, sa ma bucur ca traiesc, sa fiu relaxata, sa uit de societatea in care ne taram fiecare in felul lui, sa uit de mizeriile de care sunt capabili oamenii, sa pot sa-mi rezolv in liniste problemele.

Atunci cand ai ganduri negative, cand in mintea ta sunt doar ganduri de ura, de invidie, de antipatie si razbunare, iti va fi afectata starea de spirit pentru ca toate aceste ganduri te fac sa fii stresat, incordat, tot timpul in alerta, mereu pus pe cearta, capabil sa atragi doar lucruri negative.

Care este cel mai mare dusman al omului, daca nu propria sa minte?” — Buddha

In schimb, atunci cand in mintea ta majoritatea gandurilor sunt pozitive, pline de liniste, pace, apreciere, stresul, invidia si nervozitatea vor disparea, vei putea fi calm si vei vedea viata altfel. Vei putea vedea oportunitatile si beneficiile acolo unde inainte vedeai doar probleme.

Mintea noastra este asemeni unui bulgare de zapada, cu cat te gandesti mai mult la un lucru cu atat se face din ce in ce mai mare. Daca gandul tau este negativ….ghinionul tau, daca gandul tau este pozitiv….esti un om salvat.

Oamenii nu sunt prizonierii destinului, ci mai degraba prizonierii propriei minti.” — Franklin Delano Roosevelt

Gandurile negative pe langa faptul ca te fac sa fii nervos si stresat, te imbolnavesc si te fac sa te simti mereu obosit si fara chef de nimic. Ele apar din cauza ca tot timpul esti expus la informatii si persoane negative si iti incarci mintea cu ele. Pentru a nu mai gandi negativ, este important sa te rupi de toate informatiile si persoanele negative si sa te inconjori de informatii pozitive.

Astfel iti determini mintea sa gandeasca pozitiv, vei atrage doar lucruri pozitive si mintea nu te va mai sabota atunci cand vrei sa faci ceva precum o face acum, atunci cand iti spune ca nu poti, ca este greu sau imposibil.

Antrenandu-ti mintea sa gandeasca pozitiv vei avea o claritate si o viziune frumoasa asupra lucrurilor, vei vedea lumea si oamenii altfel, vei putea sa faci ceva chiar si atunci cand nu ai chef sa faci nimic, practic ….VEI PUTEA GANDI CU MINTEA TA!

Cel care are abilitatea de a-si stapani propria minte poate pune stapanire pe orice altceva.” — Andrew Carnegie

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *