Chakra inimii centrul tau energetic

Chakra inimii (anahata) este centrul energetic prin care se emana si se primesc sentimente de iubire. Mai este asociata si cu alte emotii precum compasiunea, fericirea, intelegerea, bucuria, sinceritatea si generozitatea.

Prin chakra inimii noi ne conectam cu persoanele pe care le iubim, stabilind legaturi care sunt dificil de rupt. Acesta este motivul pentru care oamenii sufera atat de mult cand se despart sau pierd pe cineva drag.

In zilele noastre multe femei si multi barbati au chakra inimii blocata si le este dificil sa iubeasca. Femeile/barbatii moderni sunt intr-o continua schimbare. La ei predomina dorinta de afirmare, pregatirea si rezultatele profesionale, cariera toate avand o importanta decisiva in viata lor. In urma canalizarii intregii lor energii catre atingerea acestor idealuri, ei au de cele mai multe ori chakra inimii blocata.

Se tem sa lase pe cineva sa patrunde in inima lor, se tem de iubire, pentru ca se tem sa nu greseasca, se tem sa nu fie inselati, se tem sa nu investeasca intr-o iubire care nu va avea un final fericit si care ii va face sa sufere.

Prin vindecarea centrului energetic ne putem creste puterea vibrationala si putem deveni plini de  bunavointa si pace interioara. Tendintele de control si de a-i judeca pe cei din jurul nostru dispar si acestea se transforma in dragoste si bucurie.

In timp ce Manipura, cea de-a treia chakra, este direct conectata la egoul nostru si la increderea noastra de sine, cea de-a patra chakra, chakra inimii, are ca scop principal dezvoltarea iubirii si fericirii neconditionate. Pentru a ne crea un mediu plin de dragoste in jurul nostru este nevoie sa iertam intr-un mod constient si sa ne eliberam de ranile noastre interioare. Cu totii ne-am aflat in situatii in care ne-am simtit lezat egoul personal iar raspunsul nostru a fost adoptarea unei atitudini de victima.

Chakra Inimii, ne implora sa renuntam la povestea noastra de victima si sa ne eliberam de nevoia de a intelege nedreptatea provocata de cei din jurul nostru. Ea este chakra care ne provoaca sa iertam, sa ne eliberam si sa iubim indiferent de ceea ce se intampla, ceea ce s-a intamplat si ceea ce se va intampla. Chakra inimii sporeste enorm puterea constiintei noastre si ne ajuta sa ne amintim adevarata noastra esenta, dragostea.

Atunci cand cea de-a patra chakra este inchisa suntem urmariti in mod constant de timiditate, singuratate si de inabilitatea de a empatiza si de a ierta. Narcisismul si rautatea sunt starile fiintei noastre, stari care ne urmaresc in fiecare moment al zilelor noastre pana in momentul in care vom ierta si ne vom vindeca ranile interioare. De asemenea, persoanele care sufera de blocaje in zona acestui centru energetic au tendinta de a dezvolta scuturi energetice si de a se inchide in propria lor lume interioara, aceasta fiind o incercare a lor de a se proteja.

Persoanele care au acest centru energetic deschis sunt persoane generoase, deschise si sunt acoperiti in mod constant de un sentiment patrunzator de liniste si acceptare. Pentru acestia, compasiunea, bucuria si lipsa judecatii sunt un stil de viata. Acestia sunt oamenii care aleg sa fie fericiti, indiferent de experientele din trecut. Adesea acestia sunt capabili sa gaseasca fericirea in cele mai marunte aspecte ale vietii lor.

Mai sunt persoane care au acest centru supra-dezvoltat. Aceste persoane au obiceiul de a trai foarte mult in lumea propriilor lor emotii. Au tendinta de a dramatiza exagerat de mult evenimentele si de a trai intr-o lume a victimizarii.

Aceste persoane au  fost ranite in anumite momente ale vietii lor si in loc sa-si vindece propriile rani, sa ierte si sa mearga mai departe, acestia ale sa traiasca intr-o lume a suferintei, care, intr-un mod ciudat, le provoaca o mica satisfactie. Acestia traiesc in trecut, isi blocheaza singuri accesul catre momentul prezent si catre potentialul aparitiei oricarei relatii autentice. Scopul lor in relatii este acela de a se simti in siguranta pentru a evita noie situatii in care sa se simta raniti.

Acestia confunda posesivitatea cu dragostea si adesea, acestor persoane le este imposibil sa vada si punctul de vedere al celorlalte persoane in cazul in care este contrariul propriului lor punct de vedere. Gelozia, posesivitatea, viata traita in trecut, hipersensibilitatea si incapactiatea de a te conecta sunt  toate semne distinctive ale unei Anahata hiper-activa. De cele mai multe ori, acest fenomen se petrece datorita sub-activitatii chakrei Muladhara (Chakra Radacinii) si o hiper-activitate a chakrei Anahata, aceasta combinatie facand ca supravietuirea si durerea nedepasita sa lucreaze impreuna pentru a crea o furtuna perfecta.

Fa-ti un bilant al vietii tale si identifica situatiile pe care le retraiesti din cand in cand in mintea ta si in care esti prins in rolul de victima. Poti sa gasesti o alta interpretare pentru cele intamplate? Te poti elibera de rolul de victima? Poti ierta pe cineva pentru orice nedreptate pe care ti-a provocat-o?

Chakra Inimii are ca scop deschiderea noastra catre iubirea neconditionata. Asa ca, poti incerca sa practici validarea proprie. Acest centru energetic detine energia de aprobare si de aprecierea fata de tine si fata de cei din jurul tau.

Aminteste-ti, valideaza-te pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce faci!

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *