Drumul dragostei

Drumul dragostei, drumul pe care pasesti fara sa vrei incepe nevinovat cu un joc de-a fata ascunseala care te gaseste, te prinde si nu iti mai da drumul, stii cum se zice: prizonierul dragostei.

Drumul dragostei incepe cu o briza placuta si comoda ce-ti adie la urechi cuvinte soptite pe care vrei sa le auzi, promisiuni ce te fac sa plutesti pe nori albi si pufosi in timp ce vizionezi deja filmul vietii tale in care joci rolul principal si te imbeti cu finalul happy  ce-ti bucura ochii si mintea, trupul si sufletul in care totul vibreaza si nimic nu pare ca ar putea strivi acel echilibru.

Drumul dragostei poate fi un rasarit de soare surazator de cald si senin sau poate fi cetos precum privirea unui orb ce incearca cu toiagul sa gaseasca drumul catre casa pe care o cunoaste doar prin imaginatia si presupunerea sa.

Drumul dragostei te salta sau te doboara, azi esti cel mai fericit om din Univers, maine poti sa ajungi sa iti doresti sa dispari cu toata fiinta ta in adancul pamantului pentru a te dezintegra de suferinta si nedreptate.

Drumul dragostei este lin si dulce, placut si plin de arome colorate ce imbie simturile dandu-ti acea atitudine de invingator pentru ca atunci cand dulcele cel mai dulce te gadila pe la urechi sa iti dea lovitura de infrant cu sarm si nevinovatie.

Drumul dragostei este un mountain ruse al Transfagarasanului cu curbe in ace de 180 grade de la extez si visare, la zbucium si disperare, arareori fiind drept si lin, calm si relaxant.

Drumul dragostei il privesti mereu cu alti ochi, acum il doresti, mai incolo il renegi, acum il adori, mai incolo vrei sa il diseci si cu toate acestea te infigi cu tot sufletul si nu poti renunta la el.

Am pasit pe drumul dragostei cu incredere si inima deschisa incercand sa las in urma lucrurile triste din viata mea. Drumul dragostei m-a primit cu bratele deschise invatandu-ma sa iubesc, sa gust si sa degust, sa cred in fericire si in iubire, m-a invatat apoi ce inseamna furie si neputinta, disperare si singuratate si m-a invatat cate ceva despre amagire si minciuna si uite asa drumul dragostei a devenit un bogat dictionar de sentimente si trairi ce sculpteaza in sufletul uman cu dalta si ciocanul indiferentei si a complacerii in episoade scurte de filmulete individualiste si egoiste, dar si multa dragoste si intelegere.

Zapacita de atatea trairi succesive si contradictorii mi-am inteles intr-un tarziu karma : caram pe Drumul dragostei mele sentimente si trairi ce nu imi apartineau, mosteniri ce se infiltrasera in inconstient de copil, softuri ce se incapatanau sa traiasca mai departe prin mine, legand si desfacand episoade in care nu ma regaseam.

Primul pas este sa intelegi ce duci cu tine si de ce atragi situatii neplacute, apoi urmeaza detasarea si lasarea in urma, descatusarea de mostenirile nedorite, un act de vointa infinita pentru ca nu este simplu sa resetezi memoria si sufletul imbibate cu sentimente contradictorii si contraste puternice. Vorbim aici de schimbari de atitudine amestecate cu frici si temeri, iubire si dragoste, revolta si impacare, ce trebuie sa cearna mostenirile pentru a mentine vie dragostea.

Drumul dragostei este o lupta cu destinul, cu temerile si mostenirile, dar si cu dorinta de supravietuire, de frumos caci ce poate fi mai minunat decat triumful iubirii si bucuria de a iubi si de a fi iubit!

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *