Povesti din spatele zidurilor

 

Oriunde te-ai afla, in spatele unui zid se afla o casa. In fiecare casa traieste un suflet si fiecare suflet are o poveste. Impovarati cu problemele, trairile si bucuriile noastre trecem absenti pe langa ei. Cand vedem un chip cunoscut dam un buna ziua, uneori bucurosi sa mai schimbam o vorba, alteori mai fara chef.

Drumul oricaruia dintre noi serpuieste printre blocuri si case. In fiecare bloc sunt apartamente si in fiecare apartament este o poveste. Povestea din blocul N, apartamentul x, etajul y….

In spatele zidurilor sunt povesti de viata, dureri, tragedii, bucurii, impliniri, oameni si destine. In spatele zidurilor oamenii sufera in tacerea casei, se lupta cu boli sau destine neimplinite, rad, se cearta, iubesc, se despart, aduc pe lume copii sau se despart cu greu de cei care au plecat spre o lume mai buna.

Fiecare apartament, fiecare etaj, fiecare bloc are o poveste. Povestea oamenilor care-l insufletesc. Daca am putea vedea ce se intampla in spatele fiecarui zid, poate am fi mai buni, mai omenosi, mai putin egoisti. Durerea ne-a transformat in egoisti si egoismul ne-a transformat in indiferenti.

Am ajuns sa nu ne mai pese de vecinul de langa noi, de orice suflet il vedem suferind pe strada, suntem prinsi in suferintele noastre pe care avem tendinta sa le exageram, sa le intretinem si  sa ne plangem de mila. In mod sigur la un etaj sau un apartament exista o poveste mai trista, un destin mai tragic sau o bucurie mai mare.

Hai sa ne aducem aminte ce inseamna sa fim oameni, sa fim mai buni, sa ne bucuram de reusitele celor din jur si sa invatam din nou SA NE PESE.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *