Invata din ziua de ieri, traieste in ziua de azi, spera la ziua de maine

 

Privirea imi cade in gol, ratacind prin labirintul mintii, scormonind printre amintiri si intamplari. Toate isi au povestea lor, amprenta pe care o regasesc printre miile de imagini ce definesc trecutul. Fiecare este marcat sau nu de  trecut.

Trecutul te invata cum sa accepti si sa traiesti prezentul. Se spune ca omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea. De aceea trecutul bun il pastrezi, pe cel rau il alungi. In trecut ai facut greseli dar ai avut si succese! In trecut ai cunoscut oameni ce te-au ajutat si oameni ce te-au ranit. Trecutul nimeni nu-l poate schimba vreodata, doar prezentul iti poate schimba trecutul.

Exista doua teluri in viata: primul sa obtii ceea ce vrei, iar mai apoi sa te bucuri de asta. Doar inteleptii lumii reusesc sa-l indeplineasca pe cel de al doilea.

Fii unul dintre acestia, bucurandu-te de ceea ce ai si privind senin spre viitor. Nu uita ca esti aici pentru o scurta vreme.  Fiecare secunda din prezent se transforma in trecut si nicicand nu vei mai avea una identica cu cea anterioara. Nu te grabi si nu te incarca cu griji. Mai bine opreste-te si bucura-te de parfumul florilor, planteaza un pom si uita necazurile. Fa-ti bagaj oriunde te-ai duce din zambet si soare, iubire si iertare.

Din cer, din pamant, de la un om bun, de la o picatura de ploaie…..trebuie sa luam ceea ce este bun pentru noi si sa mergem mai departe……in viitor. Viitorul iti da sansa de a repara greseli si de a deveni ce vrei.

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *