Iertarea este razbunarea omului nobil, ca si uitarea

 

Ranile sufletesti ce influenteaza psihicul si starea noastra pot fi cicatrizate si vindecate de otrava lor doar prin IERTARE. Trebuie sa iertam pe cel care ne-a ranit nu de dragul lui/ei, ci pentru vindecarea noastra. Iertarea este o revenire catre sine. Iertand greselile celorlalti nu ramanem blocati in labirintul frustarii si al nefericirii.

Iertand, nu ne vom mai gandi de cate ori interactionam cu persoana respectiva la suferintele pe care ni le-a provocat, vom elimina furia si frustarea, pica si chiar dorinta de razbunare.

Toate aceste sentimente pot da nastere unei tornade incarcata de sentimente negative care te poate prinde in miscarea ei ciclica, ce poate dura zile, luni sau ani. In toata perioada aceasta linistea ta interioara este compromisa.

Iertarea trebuie sa fie totala. Astfel mintea si sufletul tau vor fi linistite si vindecate. Ce inseamna a ierta? Sa ierti total inseamna sa ajungi in starea in care sa nu iti mai aduci aminte care a fost motivul supararii. Iertarea ne ajuta sa ne eliberam de trairile negative si sa ne ridicam pe un alt nivel de constiinta.

A nu ierta inseamna sa ramai prizonierul trecutului, sa te blochezi intr-o inclestare din ce in ce mai puternica in care prezentul va fi mereu devorat de trecut. Iertarea nu se poate realiza brusc, ci cu rabdare si perseverenta.

Sa ii ierti pe cei care ti-au gresit inseamna sa iti faci tie o favoare, un bine, o viata mai linistita si mai lunga.

Sa ii ierti pe cei care ti-au gresit pare dificil, dar daca reusesti acest lucru, iubirea vine de la sine si iti va umple inima, luand locul furiei.

Iertarea trebuie cautata in inima nu in minte. Dupa ce inima iarta, subconstientul mintii va lucra in tihna, vindecand si mintea in timp.

Nu exista iubire fara iertare si nu exista iertare fara iubire!

 

Sa aveti o zi minunata!

G.D.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *