Adevaruri esentiale despre viata uitate de lume

 

  1. Omul si-a uitat locul pe care il ocupa in natura din dorinta sa de a nu mai depinde de aceasta. A uitat ca natura l-a hranit, l-a adapostit si i-a fost alaturi. Acum omul i-a intors spatele, a distrus mare parte din ea, nu a mai vrut sa depinda de aceasta.
  2. Am uitat sa visam. Am uitat ca avem puterea sa ne realizam visurile. Am uitat sa fim puternici.
  3. Am uitat scopul nostru real in viata. Am uitat sa fim NOI. Rutina pe care am acceptat-o in viata noastra, ne-a rapit scanteia interioara care ne calauzea spre fericire si auto-cunoastere.
  4. Am uitat sa iertam. Am uitat ca suntem oameni si putem gresi. Am uitat ca oricine este supus greselii. Nimeni nu este perfect. Iertarea ne ajuta sa mergem mai departe, sa fim impacati cu noi si cu cei care fac parte din viata noastra.
  5. Am uitat sa iubim. Oamenii mai presus decat orice alta fiinta traiesc acest adevar ascuns adanc in profunzimea fiintei lor. Nu toti inteleg iubirea, acest mister chimic ce leaga oameni si destine. Iubirea este constiinta si angajament, este energie si dorinta, iar oamenii au uitat sau nu mai vor sa isi consume energia pentru acest frumos mister numit iubire.
  6. Am uitat ca suntem puternici. Viata este din ce in ce mai grea, ne-a prins in stresul si vartejul problemelor si am uitat de puterea cu care ne nastem, de ambitie, curaj si incapatanarea de a reusi. Am ajuns sa adoptam tipare de gandire existente in jur, in mass media, la tv si am uitat sa gandim cu mintea noastra. Am uitat ca putem, ca trebuie doar sa vrem.
  7. Am uitat sa fim simpli. Batranii nostri erau simpli si modesti. Traiau linistiti si isi vedeau de viata lor. Astazi trebuie sa demonstram ca avem, daca se poate mai mult decat vecinul, colegul, prietenul. Frumusetea vietii simple am transformat-o intr-o poveste urata pe care o etalam cat putem in jur sau pe facebook. Simplicitatea vietii a ramas o poveste frumoasa. Sa nu uitam ca viata este simpla. Omul este cel care o complica.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *