In acea zi a descoperit strainul de langa ea

 

Ai simtit vreodata cum cerul se rupe, cade pe umerii tai, te sufoca si distruge lumea ta pe care o credeai ireal de frumoasa?

Asa a simtit ea, in acea seara fatidica, cand dupa ani lungi de casnicie a descoperit in sotul ei, pe strainul de langa ea. Aveau o relatie frumoasa, cu bune si mai putin bune, asa cum se intampla in orice familie normala. Isi iubea sotul si el o iubea. Au avut hopurile lor peste care au trecut cu bine, pana in seara in care ea nu l-a mai recunoscut.

Atunci a aflat cine era cel pe care-l numea sot: il adora, el o insela. Ii trecuse cu vederea cateva greseli dar credea in el, in bunatatea si in iubirea lui. Nu banuia latura lui afemeiata, care nu il putea potoli. Ea nu ii mai ajungea, poate nu o mai iubea, poate era doar obisnuinta, dar el ii spunea ca o iubeste si ea spera la fericirea lor. Il iubea cu pasiune, cu suflet, cu toata fiinta ei.

El ii zambea, o dezmierda, apoi pleca si intra in alta lume, lumea lui, in care el uneltea intalniri cu straine pe care nu le cunostea. Nu-i mai pasa de familia lui, creierul lui mocnea dupa nou, dupa emotii, rasete si libertate. Apoi revenea acasa ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, o alta zi linistita in familie.

Ea simtea, citea gandurile lui plecate departe, dar nu banuia egoismul ce pusese stapanire pe el, minciunile pe care i-le spunea cu ochi senini, cinismul unui suflet negru ce nu-si mai auzea sufletul pereche cum il cheama si il striga. El rataceste intr-o lume creata de el, o lume care il atrage, ii da putere si il face dominant.

Mintea construindu-si o imagine falsa si minciunile il invaluiau, facandu-l prizonierul propriilor minciuni. Minciunile si simturile partenerei inselate, genera neincredere. Ea sufera, simte, stie.

Descopera lumea creata de el si ii spune. Intr-un tarziu el recunoaste, isi vorbesc si sufletele lor reincep sa se auda din nou. Ea este siderata, el este dezgustat de faptele sale. Este momentul in care el se trezeste, isi vede viata prin fata ochilor, aude vorbele ei spunandu-i ca va pleaca. Este satula de iubirea lui falsa si de minciuni. Vrea sa uite, sa plece, vrea o viata linistita. El realizeaza ca va pierde singura fiinta care a contat in viata lui, cea pe care o iubeste cu adevarat. Ce devenise el?

I-ar cere iertare, dar stie ca nu poate fi iertat. Vrea sa se schimbe, sa fie un moment zero, in care sa o ia de la capat. Acum nu se mai recunoaste nici el. Ii spune ca o iubeste, ca restul este mizerie. Ea il priveste, asculta cuvintele lui ce i-au mai fost spuse de atatea ori. El pare ca se leapada de cel care a fost. Vrea sa fie el, noul, care isi iubeste si pretuieste partenera.

Ea il priveste si nu stie daca cuvintele lui sunt sincere sau false. Au fost spuse de prea multe ori. Vrea sa creada ca va fi bine. Vrea sa creada ca viata lor nu a fost o minciuna totala. Trebuie sa aleaga dar nu stie care este alegerea inteleapta.

Voi ce credeti, mai merita o sansa?

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

One thought on “In acea zi a descoperit strainul de langa ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *