Motivatia de a merge mai departe

 

Duminica, zi torida, visam in linistea diminetii la intinderea unei piscine cu apa ei racoroasa. Telefonul mi-a intrerupt viziunea si gandul, apoi invitatia unor cunostiinte mi-au spulberat planurile mele.

Ok. Am mers la ei, am gasit o reuniune de mai multe persoane cunoscute si necunoscute. Aici am cunoscut un reputat coaching din capitala cu care am avut placerea de a schimba ganduri, idei.

Discutia a fost interesanta pana in punctul in care am inceput sa discutam despre ce ne  face sa ne sculam a doua zi si sa mergem mai departe.

Parerea lui de coaching a fost urmatoarea: construirea unei case, cumpararea unei noi masini, aceste visuri materiale face omul sa isi doreasca sa mearga mai departe.

Voi ce parere aveti? M-ar interesa parerea voastra. Acesta este scopul nostru in viata? Realizarea materiala pe care nu o luam cu noi nicaieri? Sau implinirea sufleteasca ori simpla bucurie ca existi?

Eu ma scol a doua zi pentru ca iubesc. Iubesc tot ce ma inconjoara, viata si oamenii dragi mie si sunt atat de egoista incat mai vreau o zi si inca o zi langa ei, imi doresc o vesnicie de zile minunate alaturi de ei.

Vreau sa ma bucur de viata, darul divin al fiecaruia din noi cu bucuriile si necazurile, realizarile si greutatile ei. Greutatile vietii sunt o incercare dura, dar ele te intaresc si te fac sa iti doresti sa le depasesti si sa ajungi din nou in raiul vietii pe pamant.

Da, raiul vietii, pentru ca viata noastra este raiul fiecaruia aici pe pamant asa cum se pricepe fiecare sa si-l faca.

Ma scol a doua zi si imi doresc sa ma scol zi de zi ca sa ma pot bucura de rasarit si apus, de prieteni, de nimicurile cu care interactionez zi de zi.

Ma scol dimineata ca sa devin mai buna decat ieri, mai intelegatoare si ma inteleapta. Ma scol a doua zi ca pot multumi bunului Dumnezeu ca exist, ca am o familie frumoasa.

Ma scol a doua zi ca sa pot fi utila si sa ajut unde este nevoie de mine, sa fac ceva care sa ramana in urma mea, sa creez, sa muncesc, sa fac o fapta buna.

Ma scol dimineata ca sa cunosc lumea, sa vad locuri noi, sa mai inteleg o civilizatie, sa cunosc oameni noi.

Tu de ce te scoli dimineata? Astept raspunsul tau.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *