Tata sunt fiul tau si te iubesc, de aceea te rog lasa-ma sa traiesc

 

Tata drag, stiu ca ma iubesti si vrei ce e mai bun pentru mine. Esti cel mai bun tata pe care soarta putea sa mi-l dea. De mic m-ai invatat sa fiu cinstit, constiincios, muncitor si ascultator. Draga tata, sper ca esti mandru de mine. Am ajuns la varsta la care un tanar are familie si chiar copii.

Eu nu am, dar sunt pe cale de a avea. Mai este un pas. Iubesc o fata minunata, frumoasa, inteligenta si harnica cu care vreau sa imi unesc destinul, sa am familia mea, casa mea, copii mei. Stiu ca o vei iubi, pentru ca nu ai cum sa nu o iubesti. Ai vazut-o, ai cunoscut-o si ti-a placut.

Tata drag, m-ai instruit, m-ai invatat tot ce stiu si iti sunt recunoscator. Te-am ascultat mereu si am fost un fiu bun. Tata drag, eu voi fi in continuare fiul tau, dar tu trebuie sa intelegi ca a venit vremea sa imi iau zborul, sa imi scriu destinul asa cum il vad eu.

Te rog vezi ca am crescut, am ajuns la varsta la care trebuie sa invat sa-mi traiesc viata dupa propriile principii si idei, sa invat ce este esecul si cum sa ma ridic atunci cand viata ma incerca.

Tata drag, nu poti trai in locul meu, iar eu nu mai sunt de-o schioapa sa te ascult orbeste si sa te las sa iei decizii in locul meu. Tu m-ai invatat sa fiu barbat. Te rog tata drag, lasa-ma sa fiu barbatul care ai vrut sa devin.

Lasa-ma sa ma lovesc de greutati, sa iau decizii, sa imi hotarasc soarta. Daca voi gresi, va fi greseala mea si voi sti pe viitor cum sa procedez, dar nu ma lasa sa te invinovatesc pe tine pentru ca ti-am urmat sfatul si nu a iesit asa cum doream.

Tata, lasa-ma sa imi traiesc viata asa cu o vad eu, sa zbor, sa fac lucrurile asa cum simt eu, sa ma bucur de soarta alaturi de aleasa mea. Vreau sa-mi urmez propriul destin, sa imi faca placere cand te vad, pentru ca nu vreau sa ajunga revederile noastre o trauma in care sa-mi spun: iar ma vad cu tata, iar imi impune ceva, iar imi spune ce sa fac si cum sa fac.

Draga tata, atunci cand voi avea nevoie de ajutor si un sfat bun, tu vei fi primul la care o sa vin. Tata te iubesc si stiu ca ma iubesti, de aceea te rog lasa-mi libertatea de a trai, asa cum tu ai trait liber dupa principiile si gandurile tale.

Spune-mi ca esti mandru de mine. Acest lucru imi va da energie si incredere in mine insumi ca sa devin un barbat puternic.

Fiul tau…….

Sa aveti o zi buna!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *