Pana cand?

 

Sambata, zi frumoasa, m-am urcat la volan dis de dimineata si am plecat unde aveam treaba. Aglomeratie in trafic, ochii imi zboara stanga, dreapta si cad pe un afis urias unde se va „turna” un bloc nou. Pe afis scrie mare: acum in secolul 21. M-am gandit oare cum v-a fi in secolul 22? Imediat gandul mi-a zburat la filmele SF cu masini zburatoare si tot tacamul.

In secunda urmatoare m-am intrebat: pana cand o sa mai rabde pamantul rautatea oamenilor?  Omul – fiinta superioara , sociala, care se caracterizeaza prin gandire, inteligenta si limbaj articulat. Pare a fi fiinta perfecta. Nu stiu daca a fost vreodata perfecta. Stiu ca a fost o vreme cand omul avea: caracter, respect, demnitate, rusine, ambitie, educatie…..si ele ar putea continua. Stiu ca acum omul a devenit: avid dupa bani, a disparut bunul simt, a disparut rusinea, omenia si a inflorit rautatea. Deci catre ce ne indreptam?

Spre autodistrugerea noastra sau catre dictatura prin cipuri implantate? Ma gandesc sincer ca nici una din variante nu este convenabila. Nu asta mi-am dorit pentru copii mei. Nu toti oamenii sunt pierduti, dar numarul oamenilor de calitate scade de la zi la zi. Rautatea, invidia, vesnica nemultumire, ura, orgoliul, devin o adevarata actiune de denigrare a semenului, prin tot felul de defaimari, calomnii, intrigi, incat iritarea poate ajunge pana la paroxism, spre a degenera in crima, cum a fost cazul lui Cain si Abel, a fratilor lui Iosif, a lui Saul si David, a fariseilor si saducheilor impotriva Mantuitorului.

Ideea este ca rasa umana scade in calitate, in loc sa fie intr-o veritabila ascensiune, datorita evolutiei tehnicii si a capacitatii umane. Mintea evolueaza. Ratiunea umana este implicata in producerea raselor si soiurilor prin selectie artificiala in functie de scopuri. Scopurile celor care conduc, cei care dicteaza, cei care ne-au facut sclavii secolului 21 prin momirea cu bunuri de larg consum, masini sofisticate, case si lista continua, au inrobit omul prin credite lipsite de bun simt si inumane, slabind prin diverse forme calitatea de om.

Orice om – singur – e asa de puţin, ca nici nu-i poti zice om. Abia toti oamenii impreuna fac un singur om. Oamenii nici nu sunt; este unul singur si acela suntem toti laolalta.” -Lucian Blaga

Ce ne ramane? Speranta si iubirea!

IUBIREA este cea mai mare putere, cea mai mare forta pe care o au oamenii, dar de care multi nu sunt constienti, ESTE FORTA CREATOARE A UNIVERSULUI, este forta care uneste si vindeca oameni si suflete.

Cand toti oamenii vor constientiza ce putere le-a daruit DIVINITATEA, si o vor manifesta in folosul intregii creatii Divine, atunci vor putea spune ca manifesta pe deplin calitatea de OM, iar viata noastra a tuturor locuitorilor acestei planete minunate va fi extraordinar de frumoasa.

Pana atunci sperati si iubiti!

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *